Kategorier
Okategoriserade

Enkla tips till föräldrar

Nyttiga frukter och bär Matekvationen är aldrig särskilt lätt att få ihop inom familjen och som förälder kan man ibland bli tokig då man vill tillfredsställa alla inom familjen med dess olika behov. I småbarns kost vill föräldrar ha mer fet mat för att täcka deras energibehov och i äldre barns mat samt till dem själva vill de ha relativt lite proteiner för att inte riskera att bli överviktiga och för att få ihop middagen så att den skall tillfredställa alla blir svårt. För att få tips om hur man skall sätta ihop kompletta måltider så kan man ta hjälp av dietister och för att nå dessa skall man ta kontakt med hälso- och sjukvården.

Det enkla som förälder är dock att kunna styra tiderna inom familjen, tider då barnen skall äta och sova. Regelbundna måltider liksom sömn är väldigt viktigt för överviktiga och feta barn. För ordentligt med sömn före midnatt reglerar aptit, humör och självförtroende. Matintag kan man med enklare metoder styra, detta genom att reglera portioner och dryck, räkna kaloriinnehåll och skilja på vardagsmat och helgmat. Dessutom kan man alltid som förälder börja uppmuntra barnen till att äta mer av de nyttiga livsmedlen som frukt, bär och grönt. Att också se till så att barnen får i sig en stadig frukost är A och O. För frukosten kan på så vis motverka att barnen skall springa och småäta innan lunch eller inta ett allt för stort matintag vid lunch.

Det som är bra att ha som gemensamma intressen inom familjen är att motionera. För att motionera kan barnen tillsammans med sina familjer exempelvis spela badminton, simma i pool, fotboll, cykla och bowla. Har man dålig ekonomi inom familjen så kan man alltid aktivera hela familjen ändå, för det kostar tillexempel inget att bada i sjön, leka kurragömma, springa, gå promenader, leka i snön och så vidare. Det finns egentligen oändligt mycket som man som förälder kan hitta på för att aktivera sina barn, det gäller bara att använda fantasin. För att hitta mer enkla tips läs artiklarna: kosttips, motionstips och övriga tips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *